Dobrodošel/ dobrodošla na moji spletni strani, draga mama, oče, učiteljica, vzgojitelj ali pa morda samo teta oz. stric!

Moje ime je Janja in sem mama dveh šolskih otrok, hčerke Doris in sina Jonasa. Moja zgodba o Sočutnem starševstvu sega v leto 2011, ko sem ugotovila, da na takrat 4-letno hčeko prenašam vzorce iz svoje primarne družine-kričanje, nestrpnost, stalno povišan ton glasu, tudi kakšen udarec sem in tja...pa manipuliranje, grožnje in kazni... ter na drugi strani popuščanje, dopuščanje in nezmožnost postavljanja meja. Začela sem z iskanjem vzrokov za hčerkino neprimerno obnašanje in za svojo nepotrpežljivost, kar me je po dobrem letu iskanja pripeljalo na pot Sočutnega starševstva.

 

Ob prebiraju knjig, člankov, udeleževanja seminarjev in delavnic ter spoznavanju ljudi, ki se ukvarjajo s tem področjem, sem postopoma začela spoznavati, da je Sočutno starševstvo prava pot zame in za mojo družino. Predvsem pa sem to spoznala, ko sem na lastni koži začutila, kako se počasi izboljšuje kvaliteta mojih odnosov (odnos z otrokoma, s partnerjem, svojimi starši, prijatelji, sodelavci...) Najbolj pomembno od vsega je bilo, da sem močno poglobila predvsem odnos s samo sabo. 
Spoznala sem, da je odnos s samo sabo, predvsem pa odnos s mojim Notranjim otrokom ključnega pomena za vse odnose, ki jih gradim okrog sebe. 

Prav posebej privilegirano se počutim, da lahko vodim FB skupino Sočutno starševstvo, ki je podporno in informativno zbirališče sočutnih mamic in očkov ter vseh tistih, ki želijo takšen koncept vzgoje pobližje spoznati. 

Danes sem po dolgi in strmi poti osebne transformacije prispela do vas s svojimi znanji, osvojenimi v teh letih, predvsem pa s svojimi lastnimi izkušnjami, ki sem jih vtkala v delavnice, predavanja, audio posnetke in izdelke z različnimi tematikami, ki se dotikajo predvsem vzgoje in osebne rasti.  


Sem tudi aktivna Familylabova članica in vodim Familylabov vzgojni klub. Ivana Gradišnik, vodja Familylab Slovenija, je oseba, ki me vedno znova navdihuje in navdušuje. Ko sem se pridružila Familylabu in njegovi ekipi, sem začutila, da sem končno prispela domov. 

Pred kratkim sem se pridružila ekipi Naturo-vcev, centru za izkustveno učenje in igro na prostem. Z ekipo Dolenjske se trudimo, da bi otrokom v Novem mestu zgradili doživljajsko igrišče in jim tako ponudili prostor, kjer se lahko prosto igrajo, ustvarjajo, uporabljajo svojo domišljijo, se učijo socialnih veščin in krepijo odnos z naravo. Vse to s čim manj starševskega nadzora. 

Sama se še vedno vsakodnevno učim in rastem, padam in se pobiram...predvsem pa se učim ljubiti in biti sočutna do same sebe. 

Vesela in počaščena bom, če se mi boste na mojem potovanju pridružili tudi vi. :)

 

Kaj rada berem: knjige o vzgoji in osebni rasti
Največji izziv: ljubiti in sprejeti sebe točno takšno, kakršna sem
Moj moto: Vsak konflikt (notranji ali zunanji) je priložnost za spoznavanje samega sebe
Najljubši citat: Če misliš, da zmoreš ali če misliš, da ne zmoreš, v obeh primerih imaš prav. Henry Ford

 

V tvojem nabir@lniku

Brezplačna e-knjiga - Pet konkretnih rešitev za drastično izboljšanje vajine zveze.

Želim knjigo!

Sočutno starševstvo Sočutno partnerstvo

Delavnice

«avgust 2018»
pontorsrečetpetsobned
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Priporočamo