POTREBUJEŠ POGOVOR?

In ne veš, na koga naj se obrneš? Preživljaš težko obdobje in potrebuješ podporo ter hkrati nekoga, ki te zna voditi naprej? Osebnostno rasteš (kar je tudi glavni namen sočutnega starševstva) pa ugotavljaš, da se vedno znova in znova ujameš v iste miselne vzorce?
Sama osebnostno rastem več kot 15 let. Odkar imam otroke, je ta rast še mnogo intenzivnejša. Preizkusila sem mnogo terapij, delavnic, seminarjev in terapevtov. Vsak ima sicer svojo pot, ki je zanj najboljša in najbolj prava pa vendar lahko s tabo delim svoje izkušnje. Lahko ti zaupam, katere terapije, tehnike, miselni vzroci, terapevti, članki, knjige, itd., so meni najbolj pomagali, da sem danes tukaj, kjer sem.

Image result for supportive friend


Znam poslušati in samo biti ob tebi, ko se ti sesuva ves svet (ali pa samo delček sveta):

 • Ko se že tretjič v tem dnevu zdereš na otroka in te preplavljajo občutki krivde.
 • Ko si si že dvajsetič obljubila, da ne boš več taka, kot je bila tvoja mama (ali oče)  pa te  vedno znova povleče v to.
 • Ko sta z možem/ženo  na nasprotnih si bregovih glede vzgoje (ali pa tudi kar tako) in čutiš, da sta čedalje manj povezana ter ne znata iz tega začaranega kroga.
 • Ko se drugi vtikajo v tvojo vzgojo in ne znaš postaviti spoštljive meje.
 • Ko ti vsi okrog tebe govorijo, da moraš biti bolj strog-a  glede vzgoje in otroka kaznovati ti pa tega nočeš.
 • Ko čutiš, da nočeš kaznovati pa istočasno ne veš, kaj narediti in kako postopati, da ne boš permisivna/permisiven.
 • Ko čutiš, da si permisiven/permisivna pa ne zmoreš iz tega in potrebuješ nekoga, ki te zaradi tega ne bo obsojal, ampak ti bo pomagal postavljati spoštljive meje.
 • Ko  čutiš, da je otrokovo obnašanje samo ogledalo in potrebuješ nekoga ob sebi, da zmoreš pogledati v to ogledalo.
 • Ko ste kot družina v obdobju, ki je dobila novega člana in se ne znajdete v novih vlogah (posebej pa starejši bratec/sestrica).
 • Ko tvoj otrok doživlja izbruhe trme, ti pa popolnoma zmrzneš ali pa vedno znova znoriš.
 • Ko tvoj sin (ali hčerka) v navalu čustev kriči,  brca, tepe, pljuva, grize in enostavno ne znaš odreagirati.
 • Ko imaš neprestano občutek, da si slaba mama (ali pa vsaj ne dovolj dobra) in ne znaš ven iz tega.
 • Ko čutiš, da ne znaš poskrebeti zase in si zaradi tega izčrpana, utrujena in naveličana vsega.
 • Ko........


Ko samo preprosto potrebuješ  nekoga, ki bo razumel in brez obsojanja sprejel.
                                            
TUKAJ SEM!

Sama sem šla in še grem vsakodnevno čez mnoge izzive pri vzgoji, v partnerstvu in tudi skozi izzive v drugih odnosih. In v vseh teh letih sem ugotovila, da so ljubeča podpora, razumevanje in sočutno vodenje nekaj, kar najbolj zdravi in mi najbolj pomaga, da se sprejmem. Ter s sočutjem pogledam nase, na svoje napake (ki jim jaz raje rečem življenjske lekcije), si odpustim in grem osvobojena naprej. Najpomembnejše spoznanje na moji 15-letni poti osebne rasti je, da je ljubezen do sebe ključnega pomena. Spremembe se potem spontano zgodijo.

Ali si skozi ta zapis začutil-a, da mi lahko zaupaš? Da sem nekdo, ki te lahko vodi na tvoji strmi poti osebne rasti in preobrazbe? Morda samo nekdo, ki bo poslušal in ne obsojal? Ali pa samo skupaj s tabo na novo naravnal kompas in te pomagal obrniti v smer, ki te bolj podpira kot trenutna.

Potem te toplo vabim, da se mi oglasiš in mi poveš svojo zgodbo. Da mi zaupaš svoje izzive. Da se morda samo zjočeš. Ali pa izkričiš svojo bolečino. Tukaj sem, da držim tvoj prostor, ko sama ne zmoreš. 


 


Slišiva se lahko po skypu ali telefonu. Ena ura svetovanja in podpore je tvoja za samo 30 evrov.


Piši mi na janja@socuten.si, da ti povem, kako si lahko rezerviraš moj čas in podporo. :)


 


 

Sočutno starševstvo Sočutno partnerstvo

V tvojem nabir@lniku

Brezplačna e-knjiga - Pet konkretnih rešitev za drastično izboljšanje vajine zveze.

Želim knjigo!

Delavnice

«avgust 2018»
pontorsrečetpetsobned
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Mnenja uporabnikov

Breda

V stiku sva z Janjo kako leto mogoče manj.V meni je bilo na začetku videti veliko zmedenosti, sploh nisem vedela kje je začetek,  kje konec. Totalno izgubljena v problemih in smiljenju sama sebi. V bistvu zelo težko mi je bilo razumet, da je stvar samo v nas samih, da tu otroci odigrajo vlogo, ko smo mi že res čist ok. Bistvo vsega tega je, ko je mami ok, je vse okrog nje ok. Janja,  bila si pripravljena pomagat, tako  preko maila, kot preko telefona... Videla si dejansko vse kar jaz nisem. Predlagala si mi,  da preberem kakšno knjigo in da se nekako najdem v njih in si sama sebi pomagam. Čutila sem dobrosrčnost, nikakršne obsodbe, češ kako to ne vidiš, ali pa kako to ne veš, pa tako se ne moreš obnašat......vse si obrnila v pozitivno in počutila sem se varno.  Skozi ves čas se nekako prebijam naprej, a vem da še zdaleč nisem na cilju,ki si ga želim. Bistvo vsega je, da začnemo verjeti vase in si zaupati.   Breda

Tjaša

Draga Janja, 
rada bi ti samo sporočila, da sva z možem začela obiskovati terapijo pri Katji. Sicer se zavedam, da me čaka dolga pot, ampak sem hkrati vesela, ker vem, da me na koncu čaka nekaj pozitivnega. Res hvala ti še enkrat za tvojo pomoč, za tvoj posluh, razumevanje... ne vem, če se sploh zavedaš, koliko dobrega narediš. :)   Tjaša

Dijana

Ful mi je všeč,  ko se vsemu posvetite 100%. Malo je takih. :)  Dijana

Mateja

Janja, oblikovala si eno redkih skupin, ki jo zares rada spremljam. Skupina je živa, odpirajo se pomembne teme, všeč mi je, da je čutiti toliko sproščenosti in spodbude. Super mi je, ker je v skupini tudi kar nekaj strokovno podkovanih mamic. Všeč mi je, ker večinoma ni čutiti (razen izjemoma) neke nestrpnosti do vprašanj, ki se ponavljajo ali pa drugačnih pogledov. Super se mi zdi tudi nova smer z okrepljeno ekipo.   Hvala, da si nas združila na kup in veliko navdiha še naprej.  Mateja 

Maja

Meni osebno je ta skupina najboljsa skupina na fb. Ko sem v dvomih se spomnim nate,  Janja ali pa na to skupino na splošno in vedno me malce zbudi. Spomnim se, da sem samo človek, da vsi delamo napake (izredno te spostujem zato, ker izpostavljas lastne tezave in nam vsem kažes,  kako zelo človesko je delati napake in kako pomembno je, da si takrat oprostimo, smo sočutni do sebe in se iz vsega učimo). Super so mi tudi praktični pristopi, ker mi tega v kaksnij knjigah včasih manjka. 
Tale skupina je odlična podpora vsem staršem, poleg tega pa podpira osebnostno rast in všeč mi je, ker smo starši tu obravnavani celostno in ne samo kot starši. Hvala ti, da si jo ustanovila.  Maja 

Maja

Jaz veliko bolj razumem moja dva otroka in njuno vedenje.
Vidim, da nisem edina s težavami in ugotavljam, da je vse to "normalno".
Najdem prisrčne in enostavne rešitve, odgovore na določen problem.
Zavedam se, da je moje sočutje koristno za vso druzino in tudi moje počutje.
In še in še... tko da, hvala Janja in ostali, da ste me spremenili v bolj sočutno, mirno in srečno mamo  <3  Maja 

Anita

Jaz sem pridobila novo orodje pri svojem delu - oksijev plakat - super je ! Anita

Ema

Jaz sem predvsem ozavestila to, da moram uredit svoj odnos do svojih staršev, do očeta... Bolj sledim svojim čustvom in se odzivam na njih, jih izrazim. Pozna se v odnosu do moža, lažje mu kakšno stvar, ki se v meni nabira povem in prosim za pomoč. Pozna se v odnosu do moje ženskosti, ženske narave, materinstva, mislim, da sem se začela bolj celostno sprejemat. In seveda se pozna tudi pri odnosu do malega, čeprav ima šele 1 leto. Se trudim, da sledim njegovim potrebam, ne svojim predstavam....
Ma, meni je skupina super... Ker me stalno opominja, da je treba delat na sebi, sebe vzgajat, otroci nam itak sledijo. 
Ponovno HVALA vsem, ki sooblikujete skupino! Ema

Ana

Meni je tudi to najboljša skupina na fb, ker res čutim, da se lahko poistovetim s sočutno vzgojo in jo nekako uporabljam naravno, po instinktu. Super ste vse punce, ki jo pomagate ustvarjat in z lastnimi tezavami/predlogi pomagate tolkim mamicam bit ne le super za otroka, ampak tudi do sebe in okolice. Vcasih mi je kar malo žal, da nimam več časa, da bi lahko sledila vsem debatam...Aja pa še to, ful pomembno se mi zdi, da se ohranja strpnost in pozitiven odnos v skupini, to jo tudi loči od številnih drugih.  Ana

Maja

Jaz veliko bolj razumem moja dva otroka in njuno vedenje.
Vidim, da nisem edina s težavami in ugotavljam, da je vse to "normalno".
Najdem prisrčne in enostavne rešitve, odgovore na določen problem.
Zavedam se, da je moje sočutje koristno za vso druzino in tudi moje počutje.
In še in še... tko da, hvala Janja in ostali, da ste me spremenili v bolj sočutno, mirno in srečno mamo  <3  Maja 

Priporočamo